EDITORIALE

  • PENTRU O MEDIERE DE VULTURI NU DE STRUTI!

29.11.2010

DOUA MEDIERI!

Suntem blocati, inerti, paralizati privind la doua tabere: medierea LOR – formatorii, coruptii, tupeistii etc si medierea NOASTRA- a mediatorilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri, destepti si someri.

Suntem dezamagiti, obositi, paralizati în plan politic, mentinuti în aceasta stare de inertie, în mod premeditat, de clasa formatorilor, multumita de faptul ca noi am încetat sa mai reactionam si nu facem decât sa ne vedem de treaba noastra si sa ne platim cuminti taxele, multumindu-ne sa ne plângem si sa înjuram.

Nimeni nu mai vrea sa riste, am devenit spectatori la ceea ce ni se întâmpla in mediere.

NU SE MAI POATE ASA!

Mihai Viteazu nu a luptat o viata pentru ca d-ra din Bamboo si un cioban sa fie alesi sa ne reprezinte în Consiliul de mediere si unde  mai pui, si ilegal.

Probabil se rasuceste în mormânt când vede un mediator cultivat ascultându-si conducatorii schimonosind cuvântul Google.

 Americanii care au inventat medierea nu au facut-o pentru ca noi sa ajungem sa fim batjocoriti si sfidati de doamne cu tupeu ce beneficiaza de bugete de milioane din banii nostri.

Avem o responsabilitate fata de cei de dinaintea noastra(americani) care au crezut în noi, in mediere, fata de noi însine si fata de copiii nostri, sa actionam.

Ni s-a inoculcat ideea ca nu putem face nimic, ca orice tentativa este sortita esecului, ca nu ne putem uni, ca suntem incapabili!

 Nu suntem! Trebuie spart acest tipar care le convine de minune formatorilor si coruptilor care ne conduc.

SUNTEM  PESTE O MIE DE MEDIATORI DESTEPTI!

Suntem peste o mie de mediatori educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, în România si în strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?

Suntem peste o mie de mediatori, corecti, integri, cu initiativa- între 8 si 16 ore pe zi ne straduim sa adaugam valoare, în businessul nostru, ne luptam cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienti dificili,  previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, sedinte, stress - ca sa ne conduca si sfideze niste hoti si niste parveniti?

Suntem peste o mie de mediatori care sunt  scârbitii  cu sufletul sfâsiat de dorul banilor pierduti degeaba în mocirla medierii românesti.

S-ar plati alti fara ezitare, dar cum sa putem suporta haosul din mediere, mai ales dupa ce multi au trait într-o comunitate civilizata?

Atâtia mediatori destepti, integri si cu bun-simt …suntem paralizati! Ne platim mecanic taxele si ne dam cuminti la o parte când  trece un agramat, un hot sau o papuza blonda/bruneta/roscata cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump, din banii nostri.

Nu se mai poate asa!  Facem apel catre toatimediatorii, persoane integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti mediatorii.

Trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a mediatorilor cu balls si cu coloana vertebrala!

 O Miscare de Întoarcere a medierii pe drumul bun. Nu trebuie sa mai fim absenti, pasivi, indiferenti si sa suportam ce ni se întâmpla doar visând la o urmatoare modificare legislativa.

E nevoie de o miscare în care leaderii sa fie testati , asa cum se întâmpla când esti angajat într-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta.

 O miscare a mediatorilor care nu au mai fost implicati în viata politica, neîntinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseitati sau scursuri.

 Este nevoie de o miscare a mediatorilor destepti, tineri, cu atitudine, experti în domeniul lor.

MEDIEREA NU ESTE TEHERAN SAU TIRASBOL!

Avem un plan de organizare,  avem usi deschise catre marile centre de mediere care cauta în România un interlocutor nou. – este nevoie doar de mediatori integri si capabili, dornici sa ia initiativa.

Singura solutie viabila pentru mediere de acum, este sa se uneasca toti mediatorii capabili pe care îi avem în toate domeniile.

 Creierele vânate de toate companiile multinationale, oamenii care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze /sa munceasca / sa comunice într-un mediu international, într-o piata globala- nu au doar viziune limitata de speculant de Ferentari sau Rahova.

Contabili, avocati, oameni din banci, din agentii de publicitate, din agentii imobiliare, din agentii de turism etc,...chiar nu exista alternativa la pupeze????

Dar cei mai mari dusmani pe care îi avem suntem noi însine, nu sistemul contra caruia dorim sa actionam.

 Caci daca noi am avea curaj, cum ar putea niste formatori, corupti, tupeisti etc, limitati sa ne opreasca?

Mai ales ca medierea nu este Teheran, sau Tirasbol.

PENTRU O MEDIERE DE VULTURI, NU DE STRUTI

Aici si acum e momentul ca generatia noastra de mediatori sa preia initiativa.

Avem sufletul curat, demnitate, track record si visul unei medieri demne de istoria sa si de potentialul mediatorilor – sa aratam ca ne pasa, ca suntem gata sa ne asumam raspunderi, masinatiile clanurilor mafiote sunt discreditate atât în România cât si la Washington, Bruxelles si pâna si la Moscova.

Trebuie sa gasim si sa sustinem mediatori de care sa fim mândri ca ne reprezinta.

Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice.

Trebuie sa luptam pentru o mediere condusa de mediatori destepti si integri.

Pentru o mediere care sa fie un player international, nu curva de centura a Europe

Pentru o mediere bogata, cu mediatori bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective,  cu formatori hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat si inselat.

 Pentru o mediere de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti), cu capul în nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!… suntem vulturi doar în businessul nostru, în zona noastra de comfort.

 Haideti sa ne trezim! Haideti sa luptam pentru o mediere curata!

TE VREM!!

Vrem nume de mediatori carora tu le poti incredinta viitorul tau.

Nu vrem critici, nu vrem sa ne plângem- toti stim care este realitatea, nu mai este nevoie de înca un catalog de plângeri.

Vrem solutii, iar solutiile nu sunt posibile fara mediatori capabili. Vrem nume. Nume de mediatori integri, loiali, cu bun-simt, mândri ca sunt români mediatori, pregatiti, care stiu ce înseamna un task, un deadline, o echipa.

 Poti fi chiar tu! Sau poate fi cineva care îti este apropiat. Sau o persoana pe care o admiri.

Chiar daca multi nu ne dau nici o sansa, o vom face. Sta numai în mâinile nostre sa ne schimbam viitorul- trebuie doar sa gasim oamenii carora sa îl încredintam.

Unii spun ca nu putem….BA DA, PUTEM!

Pentru Copiii Nostri, Pentru Redobândirea Demnitatii Mediatori - Treziti-va!

Tudor Tatu, mediator